10 Tips met activiteiten om de rest van de vakantie door te komen
Kinderen, Lifestyle, Moederschap

10 Tips met activiteiten om de rest van de vakantie door te komen

Hallo! Hállo! Ja, jij daar! Moeder van jonge kinderen. Van jonge kinderen met vakantie. Een vakantie zonder zon. Doe je het nog een beetje? Hier heb ik 10 tips met activiteiten om de rest van de vakantie door te komen…

Mijn situatie

Stel je mijn situatie even voor: een jonge kleuterjongen en een oud peutermeisje. Broer en zus. Ze kunnen niet met elkaar en niet zonder elkaar. Ze kunnen ontzettend lief zijn met en tegen elkaar, maar elkaar ook zo ontzettend in de weg zitten. Alleen maar mopperen op elkaar en elkaar niets gunnen. Constant op elkaar letten en met elkaar bemoeien. Ik word daar zó moe van!

Als ze alleen zijn of alleen spelen gaat het heel goed en heel gezellig. Maar dat is helaas niet de realiteit. Het animatieteam *steekt hand op* moet hier overuren draaien.

Wij hebben er al anderhalve week vakantie opzitten. Een vakantie waar ik naar uit had gekeken. Rustig aan doen, genieten van het zonnige weer, lekker lang buiten spelen, vaak naar de speeltuin, fijne stukken fietsen, van dattum. Veel buiten zijn en buiten doen, zodat broer en zus hun energie goed kwijt kunnen.

Het blijkt echter een wisselvallige vakantie betreft de weersverwachtingen te zijn. Daar waar ik naar uit had gekeken, moest ik dus even bijstellen. Plan A werd plan B, plan B plan C en waar nodig zo verder. Herkenbaar?

10 Tips met activiteiten om de rest van de vakantie door te komen

Buiten

  1. Doe een plassenspeurtocht; regenlaarzen aan, paraplu open (vinden Luuk en Sofie fantastisch), ga de deur uit en begin te lopen. Je komt vanzelf wel een plas tegen en loop net zo lang door tot je een volgende plas hebt gevonden. En als je die plas hebt gevonden, moet je er natuurlijk wel in springen om te testen of het wel een echte plas is.
  2. Bezoek speeltuintjes in de buurt; niet te ver weg, dus als de verwachte regen daadwerkelijk valt dan ben je snel thuis. Je kan er heen wandelen en je kinderen kunnen op de fiets, driewieler of step om zo nog wat extra energie kwijt te kunnen.
  3. Ga naar het bos; ga kabouters zoeken, naar vogels luisteren, verzamel blaadjes en takjes en met een beetje mazzel van een goed bladerdek kan je hier ook wel een milde regenbui doorkomen.
  4. Maak je vingers groen; is het gelukt *yasss* en kun je de moestuintjes verpotten, doe dat dan lekker in de tuin of op het balkon. Geef je kinderen anders een plastic schepje, harkje en emmertje en een veger en laat ze alle dode blaadjes van de aarde weghalen. Of bij kenners en kunners, laat ze dode bloemblaadjes verwijderen. Laat ze de tuin of het balkon aanvegen, met een bezem dan natuurlijk.
  5. Ga naar het strand; beetje bikkel laat zich niet tegenhouden door wat regen (geeft toe: wij wel) of wind. Wij gaan soms naar het strand om ons letterlijk uit te laten waaien. Iets met de kinderen laten luchten en zo.

Binnen

  1. Bak zandkoekjes; koop een kant en klaar pak -lekker makkelijk- en laat je fantasie de vrije loop gaan. Schijnt de zon, ga dan zonnetjes maken. Regent het, maak dan druppels. Waait het, dan maak je wolken. Je hebt vast ook nog wel wat zoet strooisel in de kast staan om de koekjes mee op te leuken.
  2. Houdt een spelletjes marathon; wij zijn gek op spelletjes en bij ons zit er nog veel kracht in de herhaling. Een marathon is dus zo geboren. Maak het (jezelf) niet te moeilijk en houdt het ook eens met één kind tegelijk voor een positieve boost aan aandacht. Doet wonderen!
  3. Bouw een hut; gooi een oud laken over de tafel en tatada… je hebt al een hut. Haal alle knuffels naar beneden en ga picknicken in de hut. Mogen ze losgaan? Verzamel dan alle dekens, kussens, tunnels en tenten en maak een huttenkamp met geheime tunnels en doorgeefluiken. Of ben ik nu heel erg enthousiast?!
  4. Ga bingewatchen; het is natuurlijk de trend onder ons ouders om je favoriete serie te bingewatchen. Momenteel zijn Jeroen en ik bezig met Homeland seizoen 6. Superspannend! Slaaptekort! *gaapt* Maar laat die pedagogische toestanden eens een ochtend of middag varen en laat je kinderen bingewatchen. Buurman & Buurman, Sesamstraat en Brandweerman Sam zijn bij ons favoriet. Lekker op de bank, dekentje erbij, bakje fruitsalade om te prikken, rietjesbeker met limonade erbij en het is net echt.
  5. Houd een verkleedpartij; doe eens gek en laat je helemaal gaan, samen met je kinderen. Hang de prinsessenrok van je dochter aan je been, behang jezelf met plastic juwelen en pak de politiehandboeien van je zoon. Laat je met schminck of oude make-up versieren door je kinderen. Doe bij hen hetzelfde of laat ze zelf lekker gek doen. Zoek de grootste spiegel in huis en lach om jezelf en vooral met elkaar. Maak selfies en deel deze met papa, als je durft.

Lees ook: series met een educatief karakter

Dit waren mijn 10 tips. Ik hoop dat ze jou helpen om de rest van de vakantie door te komen. Mij in elk geval wel, een beetje.

Hoe kom jij de vakantie door? Wat zijn jouw tips?

Laat het me bij de reacties weten!

Ik zou het leuk vinden als je deze post zou willen delen. Voor jou een kleine moeite en mij doe je er een groot plezier mee.
Dank je wel voor het lezen en tot de volgende keer!

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge