5 x wat ik tijdens de herfstvakantie had willen doen
Lifestyle, Persoonlijk

5 x wat ik tijdens de herfstvakantie had willen doen

Afgelopen week hadden mijn kinderen herfstvakantie. Ze hadden zelfs een dag extra door een kleutervrije dag. 10 dagen vrij! Een vakantie is voor mij een moment waarop je rustig aan kan doen, geen tijdsdruk van alle dag hebt en tijd hebt voor andere dingen. Ik had de illusie dat ik wat ‘voor mezelf’ kon doen. Daarom maakte ik een to-do list. 5 x wat ik tijdens de herfstvakantie had willen doen -je voelt het vast al aankomen, maar niet aan toe kwam.

Te kleine kleding uitzoeken

Mijn kinderen hebben tijdens de zomervakantie een flinke groeispurt gehad. Na de zomervakantie heb ik hun kledingkasten geruimd. De kleding die te klein bleek had ik voor het gemak in een doos op zolder gepropt. In een doos waar al te kleine kleding in zat en dat ik nog moest uitzoeken. Nu staat er dus een doos open met een grote berg te kleine kleding dat ik nog steeds moet uitzoeken.

Lees ook: 10 x wat ik me anders had voorgenomen tijdens de opvoeding

De ramen zemen

In de herfst wordt er bij ons minder buiten in de tuin gespeeld en durf ik het weer aan om mijn ramen te zemen. In de zomer zeem de ramen, draai ik me om en er zitten al weer vingerafdrukken -of aanverwanten op met stoepkrijt, ijs of zonnebrand. Je herkent het vast wel. De ramen zemen vind ik zo’n ondankbare taak in het huishouden en stel het dus altijd zo lang mogelijk uit. Ik had het willen doen in de herfstvakantie, maar toen gaf de meneer van het journaal het advies dat je deze taak beter nog even uit kon stellen -iets met as uit Portugal en zand uit Spanje. En je begrijpt vast wel dat ik dit advies ter harte nam. Maar dat heerlijke najaarszonnetje… Oef!

De zolder opruimen

Ken je dat? Als het ergens een bende is, dan is het makkelijker om er iets bij te zetten dan het eerst op te ruimen. Onder het mom van dat komt wel een keer. Het opruimen van de zolder en dus ook van ons kantoortje had ik voor de herfstvakantie. Maar ook deze vakantie bleek het makkelijker om er toch iets bij te zetten. Het is echt een vreselijke bende. Ik heb een week vrij nodig om me op de zolder te kunnen storten.

Lees ook: een bezoek aan het consultatiebureau; dit is wat je moet weten

De auto uitzuigen

Na alle zandkastelen en strandwandelingen van de zomer zijn de achterbank en de vloer van mijn auto ondertussen verandert in een privé-strand. Het was hoognodig om de auto uit te zuigen. Dit doe ik altijd bij de plaatselijke carwash. Dan ga ik eerst door de wasstraat en zuig vervolgens mijn auto grondig uit. Ik maak hier vaak een activiteit met de kinderen van. Het stond zelfs op het vakantieprogramma. Maar hé, weet je nog welk advies ik van een meneer kreeg?

Tijdschriften bij lezen

Ik loop achter met mijn tijdschriften. Ik heb een abonnement op de LINDA. Deze komt elke maand en ik krijg het niet voor elkaar om deze uit te lezen, voordat de volgende alweer op de mat ligt. Sterker nog, tijdens de herfstvakantie viel er weer een nieuw nummer op de mat en ik had er dus al twee liggen. Niet gelukt dus!

Kijk ook: Foto’s in de Tuin week 41; zo veel te doen in zo weinig tijd

Heb jij ook weleens de illusie dat je iets ‘voor jezelf’ kunt doen? Lukt het jou om je to-do list af te vinken? Zo ja, vertel me je geheim in de comments hieronder.

Lieve groetjes van Cindy

Previous Post Next Post

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply Kirsten 23 oktober 2017 at 06:43

  Hahaha herkenbaar. Ik heb er nu, dat we net een baby erbij hebben, heel erf last van. Ik bedenk me ’s ochtends dat ik 3 wassen wil doen, de strijk weg wil werken en het babyalbum bij wil werken. Aan het einde van de dag heb ik alleen de was aangezet en moet ik die er ’s avonds nog uit gaan halen….

  • Reply Cindy 23 oktober 2017 at 10:33

   Nou hè?! Dat is zo herkenbaar… En met een kleintje erbij kan het plan van de dag zelfs al zijn om voor het avondeten aangekleed te zijn. Avondeten… Ehhh, die moet je dan dus nog maken.

 • Reply Nicole Orriëns 24 oktober 2017 at 09:26

  Ik herken dat heel goed, dat je van alles van plan bent en dat de tijd als het ware door je vingers glipt.

  • Reply Cindy 24 oktober 2017 at 13:32

   Dat is het ja, de tijd glipt door mijn vingers… Voordat je het weet is er weer een dag voorbij.

  Leave a Reply

  CommentLuv badge