[Recept] Supersnelle kaneelstengels
DIY, Recepten, Wat ter tafel komt

[Recept] Supersnelle Kaneelstengels

Supersnelle Kaneelstengels: hapje 15 stuks; 10 minuten bereidingstijd; 12 minuten oventijd; kidsproof (om te maken en te eten). Eet smakelijk!

Krijg je onverwacht visite en heb je geen koek in huis? Wil je saai schepijs opleuken? Of heb je gewoon trek in iets zoets bij de thee? Met deze Kaneelstengels zit je goed. Je hebt maar 3 ingrediënten nodig, ze zijn makkelijk te bereiden en supersnel klaar.

Supersnelle Kaneelstengels

Ik heb eigenlijk altijd wel een pakje bladerdeeg in de vriezer liggen. Handig voor je weet maar nooit. Kaneelsuiker heb ik ook altijd in huis. Wij doen het ’s avonds weleens een beetje door de yoghurt of strooien het over een geschild appeltje in stukjes. Dat is lekker hoor, smaakt een beetje naar koude appeltaart. En eieren heb ik standaard in de koelkast. Hoe makkelijk is het dan om deze drie ingrediënten samen te combineren?!

Naast dat dit een recept is dat bij kinderen in de smaak valt, is het ook nog eens leuk en makkelijk om samen te maken. Kidsproof dus!

Ingrediënten:

[Recept] Supersnelle Kaneelstengels

  • 3 plakjes bladerdeeg
  • Kaneelsuiker (je kan ook suiker mengen met kaneelpoeder, maar ik maak het mezelf makkelijk)
  • 1 ei

Lees ook: [Recept] Hampreitaart

Benodigdheden:

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven voor op 200°C en ontdooi de plakjes bladerdeeg heel even (3 minuten is genoeg; net genoeg ontdooid om tijdens het snijden niet te breken en nog niet genoeg ontdooid om te gaan plakken).
  2. Leg de plakjes bladerdeeg op een snijplank met het plastic nog aan het deeg.
  3. Snijd elk plakje bladerdeeg in 5 repen.
  4. Prik met een vork gaatjes in de plakjes bladerdeeg.
  5. Leg de repen een voor een op een met bakpapier bekleed ovenrooster.
  6. Scheid het eigeel van het eiwit, kluts het eigeel met de vork en bestrijk de reepjes met het eigeel.
  7. Strooi naar smaak kaneelsuiker over de reepjes.
  8. Bak de reepjes in het midden van de oven in 12 minuten goudbruin en houd de reepjes vanaf 10 minuten in de gaten, want de suiker heeft de neiging te verbranden.
  9. Laat de Kaneelstengels minstens 5 minuten afkoelen, want de suiker is heet.

[Recept] Supersnelle Kaneelstengels

Eet smakelijk!

Laat je me bij de reacties weten of deze Supersnelle Kaneelstengels bij jullie in de smaak vielen?

Ik zou het leuk vinden als je deze post zou willen delen. Voor jou een kleine moeite en mij doe je er een groot plezier mee.
Dank je wel voor het lezen en tot de volgende keer!


Affiliate links

Vorige blog Volgende blog

Misschien vind je deze blogs ook leuk

Plaats jij als eerste een reactie?

Laat een reactie achter

CommentLuv badge