Kinderen, Recepten

[Recept] Serranoham Twisters in twee smaken

Borrelhapje; 16 stuks; 10 minuten voorbereiding; 15 minuten bereidingstijd; 15 minuten oventijd; kidsproof

De voorjaarsvakantie is bij ons begonnen. En hoe?! Wat een weer zeg! Wat een storm! Hopelijk knapt het weer nog wel een beetje op deze vakantie. Wordt het droog? Blijven de temperaturen rond de 10°C hangen? Of hoger? Komt het zonnetje misschien tevoorschijn?

Vooralsnog allemaal wishful thinking. Een mens moet wat te wensen hebben, vind je niet?

Vandaag en zeker vanmiddag was het in elk geval weer om binnen te blijven. Wat is er dan leuker en lekkerder om samen iets te gaan bakken? Met Luuk als mijn souschef maakten we heerlijke Serranoham Twisters in twee smaken; Provençaals en Italiaans. Hieronder vind je het recept:

Ingrediënten:

  • 4 plakjes bladerdeeg
  • 1 ei, geklutst
  • 4 plakken Serranoham
  • Provençaalse kruiden
  • Italiaanse kruiden

Benodigdheden:

  • Oven
  • Bakplaat
  • Bakpapier
  • Bakkwast
  • Pizzaroller

Bereidingswijze Provençaalse Serranoham Twisters:

  1. Ontdooi de plakjes bladerdeeg in 10 minuten.
  2. Verwarm de oven voor op 200°C.
  3. Leg een bakplaat op het aanrecht en bekleed deze met een vel bakpapier.
  4. Leg 2 plakjes bladerdeeg op het bakpapier met de plakkerige kant naar boven.
  5. Bestrijk de plakjes met een bakkwast met wat geklutst ei.
  6. Leg op elk plakje een plak Serranoham.
  7. Strooi wat Provençaalse kruiden over elk plakje.
  8. Snijd elk plakje met de pizzaroller in vier repen.
  9. Pak een plakje op bij de uiteinden en draai deze in tegengestelde richting (twist).
  10. Leg de twister op de bakplaat.
  11. Bestrijk de twisters met een bakkwast met wat geklust ei.
  12. Strooi naar smaak nog wat Provençaalse kruiden over elke twister.
  13. Bak de twisters in 15 minuten op 200°C goudbruin en gaar in de oven.

Bereidingswijze Italiaanse Serranoham Twisters:

Volg dezelfde stappen als bij de Provençaalse Serranoham Twisters en vervang bij stap 7 en 12 de kruiden met Italiaanse kruiden.

Een schoonheidsprijs verdienen de Twisters niet, maar ze zijn erg lekker, zowel warm als koud. Je kunt ze dus van tevoren bereiden. Heb je ze op een later moment toch liever warm? Verwarm ze dan 10 minuten op 150°C in een voorverwarmde oven.

Eet smakelijk! -Luuk kon er geen genoeg van krijgen-

Laat je me bij de reacties weten of de Serranoham Twisters bij jullie in de smaak vielen?

Ik zou het leuk vinden als je deze post zou willen delen. Voor jou een kleine moeite en mij doe je er een groot plezier mee.

Dank je wel voor het lezen en tot de volgende keer!

Vorige blog Volgende blog

Misschien vind je deze blogs ook leuk

Plaats jij als eerste een reactie?

Laat een reactie achter

CommentLuv badge