[Recept] Loaded nachos
Recepten

[Recept] Loaded nachos mét kidsproof variant

Ik ben fan van de Mexicaanse keuken. Burrito’s met gehakt, Enchilada’s met kip, het staat hier regelmatig op het menu. Wat ook steeds vaker op het menu staat is ‘Loaded Nachos’. Een heerlijk gerecht en makkelijk om te maken, zeker zo met het weekend voor de deur. Ik deel vandaag mijn recept Loaded Nachos mét kidsproof variant.

De Mexicaanse keuken

Burrito’s, enchilada’s of bijvoorbeeld guacamole. Je kent deze gerechten vast wel. Maar de Mexicaanse keuken heeft meer te bieden dan deze gerechten. Vullen, rollen, trekken en dippen, de Mexicanen zijn er gek op. Wij zijn er ook gek op, net als mijn kinderen. Om die reden overweeg ik regelmatig Loaded Nachos als voor- of hoofdgerecht als het in een restaurant op de menukaart staat. Heerlijk, met je vingers plukken aan je eten en er ondertussen een bende van maken. Althans, dat lukt mij altijd.

Lees ook: 10 x wat ik me anders had voorgenomen tijdens de opvoeding

Loaded Nachos kidsproof

Loaded Nachos is een gerecht van pittig gekruid gehakt, een groente mix, tortillachips en gesmolten kaas. Het gerecht wordt nog pittiger door het gebruik van chilipoeder en jalopeño pepers. Bij ons kunnen de tranen in je ogen springen, als je net een hap neemt met te veel jalopeño. Voor kinderen is dit dus een echte no-go. Om die reden maakte ik ook een kidsproof variant.

Lees ook: een bezoek aan het consultatiebureau; dit is wat je moet weten

Het recept

Ingrediënten voor 4 personen

  • Een grote zak tortilla chips naturel
  • 350 gr rundergehakt
  • 1 blik rode kidneybonen, uitgelekt
  • 1 blikje mais, uitgelekt
  • Een paar stengels lente-ui, in ringen
  • 1 jalopeño, in ringen
  • 1 ui, gesnipperd
  • 2 tenen knoflook, gehakt
  • Paprikapoeder
  • Komijnpoeder
  • 1 el chilipoeder
  • Peper en zout
  • Geraspte kaas
  • Olijfolie

Kijk ook: Foto’s in de Tuin week 41; zo veel te doen in zo weinig tijd

Benodigdheden

Zo maak je het

  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Fruit in een hapjespan de ui en bak de knoflook licht aan (let op dat deze niet verbrand, dan wordt de smaak bitter).
  • Vervolgens voeg je het gehakt toe, bak je deze rul en voeg je naar smaak peper en zout toe.
  • Voeg de rode kidneybonen en de mais toe en laat dit op zacht vuur warm worden.
  • Hierna voeg je 1 el paprikapoeder en 1 el komijnpoeder toe.
  • Schep ongeveer 1/3 van dit mengsel over in een koekenpan op laag vuur en houdt dit apart voor de kidsproof variant; hier wordt niets meer aan toegevoegd.
  • Voeg de chilipoeder en de jalopeño toe.
  • Vet de ovenschalen in met een beetje olijfolie.
  • Doe een schep van het mengsel op de bodem van de schaal en beleg dit met een laagje tortilla chips.
  • Doe hier nog een schep van het mengsel op en beleg deze met nog een laagje tortilla chips (dit hoeft niet netjes te zijn) en bedek deze met geraspte kaas.
  • De kidsproof variant bouw je net zo op als de volwassen variant.  
  • Zet de schalen 10 minuten in de oven om de kaas te laten smelten.
  • Strooi aan het eind de ringetjes lente-ui over beide ovenschalen.

Lekker om te dippen

  • (Zelfgemaakte) guacamole
  • Zure room
  • Tomatensalsa

Klik hier voor nog meer lekkere en makkelijke kidsproof recepten.

Eet smakelijk!

Maak jij weleens Loaded Nachos? Heb jij een ander heerlijk Mexicaans recept? Ik ben benieuwd en lees je reactie graag terug bij de comments hieronder.

Lieve groetjes van Cindy

Vorige blog Volgende blog

Misschien vind je deze blogs ook leuk

Plaats jij als eerste een reactie?

Laat een reactie achter

CommentLuv badge