[Recept] Mexicaanse gehaktflapjes
Recepten

[Recept] Mexicaanse gehaktflapjes

Lunch of als onderdeel van het hoofdgerecht; 4 stuks; 25 minuten voorbereiding; 15 minuten oventijd; kidsproof

Mexicaanse gehaktflapjes zijn bij ons thuis favoriet. Lekker, makkelijk om te bereiden en kidsproof. Bovendien is kun je de flapjes zowel warm als koud eten. Makkelijk dus voor onderweg, voor de overblijf op school of voor bij de picknick. Vandaag deel ik met jullie het recept…

Ingrediënten

  • 4 plakjes bladerdeeg
  • 250 gr. rundergehakt, geruld
  • 1 paprika, in blokjes
  • 1 blikje mais, uitgelekt
  • 1 teentje knoflook, gehakt
  • 1 el. Mexicaanse kruiden
  • 1 ei, geklutst
  • Olijfolie

[Recept] Mexicaanse gehaktflapjes

Benodigdheden

Voorbereiding

  1. Ontdooi de plakjes bladerdeeg in 10 minuten.
  2. Verwarm de oven voor op 200°C.

Bereidingswijze

Vulling:

  1. Doe wat olijfolie in de pan en fruit de knoflook (laat het niet verbranden, dan wordt de smaak bitter).
  2. Voeg het gehakt toe en bak deze, samen met de Mexicaanse kruiden rul.
  3. Bak de paprika en de mais kort mee.
  4. Giet de vulling af in een zeef en laat deze minstens 10 minuten uitlekken en roer dit geregeld door.

[Recept] Mexicaanse gehaktflapjes

Flapjes:

  1. Bekleed de bakplaat met het bakpapier.
  2. Leg de 4 plakjes bladerdeeg op het papier met de plakkerige kant naar boven.
  3. Schep een flinke hoeveelheid van het mengsel in het midden van het bladerdeeg.
  4. Vouw de punten naar elkaar, zodat je een driehoek krijgt.
  5. Druk de flapjes dicht met de tanden van een vork.
  6. Bestrijk de flapjes met een geklust ei.
  7. Bak de Mexicaanse flapjes in 20 minuten goudbruin gaar in de oven.

Je houdt waarschijnlijk wat vulling over. Dat geeft niet! Lepel het op als voorproefje.

Tip: lekker met de tomatensoep die ik eerder maakte.

Eet smakelijk!

Laat je me bij de reacties weten of de Mexicaanse gehaktflapjes bij jullie in de smaak vielen?

Ik zou het leuk vinden als je deze post zou willen delen. Voor jou een kleine moeite en mij doe je er een groot plezier mee.

Dank je wel voor het lezen en tot de volgende keer!

Affiliate links

Vorige blog Volgende blog

Misschien vind je deze blogs ook leuk

Plaats jij als eerste een reactie?

Laat een reactie achter

CommentLuv badge