Boeken, Kinderen, Lifestyle, Wat ter tafel komt

De Nationale Voorleesdagen 25 januari t/m 4 februari

Tijdens De Nationale Voorleesdagen worden er diverse voorleesactiviteiten georganiseerd. De meest bekende is waarschijnlijk het Nationale Voorleesontbijt. Vanmorgen lazen (on)bekende Nederlanders voor aan peuters en kleuters om zo het voorlezen, aan kinderen die zelf nog niet kunnen lezen, te stimuleren. Met het Voorleesontbijt op kinderdagverblijven, peuterspeelzalen, bibliotheken en scholen in het gehele land ging de 14de editie van De Nationale Voorleesdagen van start.

Luuk ging vanmorgen voor het eerst naar de basisschool -momentje hoor- en dus gingen Sofie en ik voor het eerst met zijn tweeën naar de bibliotheek.

Elke laatste woensdag van de maand is er in onze bibliotheek van 10:00 – 11:30u een BoekStart speel- en leerochtend. Vanmorgen stond de ochtend in het teken van het Prentenboek van het Jaar 2017; De Kleine Walvis, geschreven door Benji Davies.

‘De Kleine Walvis’ gaat over Boy. Deze jongen woont met zijn vader en zes katten in een klein vissershuisje. Hij voelt zich eenzaam. Na een stormachtige nacht vindt hij een jonge walvis op het strand. Dat is het begin van een bijzondere vriendschap, maar ook van een probleem…

Tijdens de BoekStart speel- en leerochtend werden de kinderen voorgelezen uit het Prentenboek van het Jaar. Het verhaal werd ondersteund met een grote walvis-knuffel en linten als golven in het bad en in de zee. Dat was erg leuk. Sofie genoot ervan. Er werden liedjes gezongen in het thema. Zo werd het bekende liedje ‘Visje, visje’ aangepast naar: ‘walvis, walvis in het water. Walvis, walvis in de zee. Walvis, walvis kan niet praten, walvis, walvis zwem je mee’. De kinderen konden knutselen binnen het thema. Sofie verfde met een wattenstaafje haar walvis. Ze vond het zo leuk om te doen, dat ze er twee verfde. Daarna ging ze lekker spelen met het speelgoed dat beschikbaar was vanuit de speel-o-theek. En mama ging aan de koffie!

Luuk en Sofie genieten altijd als er wordt voorgelezen. Het is een moment van samen zijn, ze komen tot rust en daar geniet ik dan weer van. Van het voorlezen ook hoor! Ik vind het erg leuk om te doen. Op zoek naar voorleesinspiratie? Er is een Prentenboek TopTien 2017:

De Nationale Voorleesdagen duren tot en met 4 februari 2017. Als kinderen voor 4 februari lid worden van de bibliotheek krijgen ze het vingerpoppetje van het walvisje uit het boek cadeau (zolang de voorraad strekt).

Werden jouw kinderen voorgelezen tijdens Het Nationaal Voorleesontbijt?

Lees jij je kinderen voor? Welke boeken staan in jullie top 10?

Laat het me weten bij de reacties!

Deel deze post als je hem leuk vond. Voor jou een kleine moeite en mij doe je er een groot plezier mee.

Dank je wel voor het lezen en tot de volgende keer!

Vorige blog Volgende blog

Misschien vind je deze blogs ook leuk

Plaats jij als eerste een reactie?

Laat een reactie achter

CommentLuv badge