5 x Checklist voor de Koningsspelen
Lifestyle, Wat ter tafel komt

5 x Checklist voor de Koningsspelen

Voor alles is een eerste keer! Ook voor de Koningsspelen. Net als ieder andere feestdag die op school wordt gevierd en/of georganiseerd wordt ervan uit thuis wel iets verwacht. Of er blijkt iets anders dan normaal te gaan. In mijn korte carrière als basisschoolmoeder heb ik al een paar feestdagen langs zien komen. Door schade en schande wordt men wijzer. Mijn 5 x checklist voor de Koningsspelen deel ik hier met jou…

Oranje T-shirt

Ik heb het voor elkaar gekregen om ‘de Koningsspelen’ op de peuterspeelzaal te vergeten, te laat door te hebben en toen was er dus nergens meer een (leuk) oranje T-shirt meer te krijgen. Dat gaat mij dus nooit meer gebeuren. Bijna niet dan, want tot twee weken geleden ging ik er nog vanuit dat Luuk vanuit school een T-shirt van de Koningsspelen zou krijgen. Toegegeven, het is nu ook laat, maar het is beter om er vandaag achter te komen dat je geen Oranje T-shirt voor je kind hebt, dan vrijdagochtend. Denk ook aan de groeispurt van vorige maand!

Misschien ben je hulpouder deze dag of moet je op een of andere manier acte de présence geven *steekt vinger op* en dan is het wel zo gezellig om jezelf ook in een vleugje oranje te hullen. Dus hop hop, die kast in en anders vliegensvlug naar de dichtsbijzijnde winkel. Tip: drogisterijen en huishoudwinkels hebben vaak goedkope varianten van T-shirts en accessoires.

Ontbijt of lunch

Vaak wordt er tijdens de Koningsspelen een gezamenlijk moment van eten georganiseerd. Dat kan in allerlei varianten zijn. Een gezamenlijk ontbijt, tussendoortje of lunch. Let erop óf er een gezamenlijk moment is. En vooral welke! Nog belangrijker: of je kind daar zelf iets voor moet meenemen of niet. Dat je kind te veel eten en/of drinken meeneemt is vervelend, maar niet erg. Dat je kind bijvoorbeeld zonder ontbijt op school komt is vreselijk! Bij ons is er zelfs een verschuiving geweest. Het gezamenlijke ontbijt werd een gezamenlijke lunch! En als ik het goed heb begrepen zorgt school nog altijd voor het tussendoortje. Toch?

Continurooster

Onze school is een school zonder continurooster. Maar tijdens de Koningsspelen dus wel! Dat betekent dat er op school wordt geluncht -ik hoef uiteindelijk niet zelf voor Luuks lunch te zorgen- en dat Luuk ’s middags eerder uit is. In mijn geval moet ik dus eerder op school zijn om hem op te halen, maar voor jou betekent dat misschien wel dat je eerder opvang moet regelen. Netwerken dus!

Vakantie

En als je dan toch bezig bent, controleer de vakantie ná de Koningsspelen. Luuk heeft twee weken meivakantie. Ons vakantieprogramma gaat dan al in. Animatieteam; present! Maar zet je wekker uit -zo zonde- schakel over naar standje relax of regel opvang of oppas als dat in jouw situatie nodig is. Oeh! En om pijnlijke momenten te voorkomen, doe maandag net alsof je een vroege wandeling/fietstocht/autorit doet met je kind(eren) als je er op weg naar school achter komt dat je toch vergeten was om je wekker uit te zetten.

Okido

Het officiële lied van de Koningsspelen 2017 heet ‘Okido’ en vind je hier. Het wordt gezongen door Kinderen voor Kinderen -jeugdsentiment!- en ze hebben er een leuk dansje bij bedacht. Je kan het liedje en het dansje hiermee van tevoren oefenen. Mijn jonge kleuter vertelt geregeld over zijn belevenissen op school, maar over Okido had hij nog niets losgelaten. Ik moest hier via een andere moeder achter komen. Van mijn voorstel om het liedje of het dansje te oefenen wil hij niets weten. Iets met spannend… Na één keer het lied te hebben gehoord -ik ben dan wel nieuwsgierig- zat het al in mijn hoofd. “Stap naar rechts, stap naar rechts, doe het zo, okido!”…

Heel veel plezier tijdens de Koningsspelen!

Check check dubbelcheck en zo niet, dan toch?! Gelukkig zijn we allemaal maar mensen en doen we ons best. Uiteindelijk gaat het om het plezier van de kinderen, toch?

Ik hoop dat je wat hebt aan mijn 5 x checklist voor de Koningsspelen. Heb jij ook een checklist voor dit soort activiteiten of feestdagen? Wat heeft jouw kind gedaan tijdens de Koningsspelen?
Laat het me bij de reacties weten!

Ik zou het leuk vinden als je deze post zou willen delen. Voor jou een kleine moeite en mij doe je er een groot plezier mee.
Dank je wel voor het lezen en tot de volgende keer!

Groetjes van Cindy

Vorige blog Volgende blog

Misschien vind je deze blogs ook leuk

Plaats jij als eerste een reactie?

Laat een reactie achter

CommentLuv badge