Kinderen, Moederschap, Persoonlijk

10 x van een moeder; gedachten tijdens de eerste week op de basisschool

Luuk en ik lopen nu ruim een week rond op de basisschool. Hij wordt overweldigd met eerste indrukken, maar laat ze stoer over zich heenkomen. Dat vind ik zo knap van hem! Een enkele keer staat de spanning in zijn ogen af te lezen, maar gaat hij het onbekende toch aan. Luuk was en is klaar voor het avontuur dat de basisschool heet. Op school laat hij trots zien wat hij heeft gedaan en thuis vertelt hij vol enthousiasme over wat hij heeft meegemaakt. Ook over de dingen die hij ‘een beetje spannend’ vond. Ik ben zo trots op hem! Aan het einde van de dag is hij moe, aan het einde van de week is hij kapot. Hij pikt een enkele keer uit school een powernap op de bank, ’s avonds slaapt hij snel in en over het algemeen slaapt hij goed door. Soms hoor ik hem in zijn slaap wat mompelen en denk dan dat hij in gedachten op school is. Hij zal het er druk mee hebben.

Niet alleen Luuk heeft het druk met zijn gedachten. Ik ook! Hier 10 x van een moeder; gedachten tijdens de eerste week op de basisschool:

#1  ‘Gelukkig, Luuk is niet het laatste kind dat de klas binnenkomt.’

#2  ‘Is hij zijn fruitbakje nou al kwijt?’

#3  ‘Pfieuw, Luuk heeft niet hoeven huilen.’

#4 ‘Gossie, zijn eerste werkje…’

#5  ‘Hé bijdehand jongetje, laat Luuk er eens langs!’

#6  ‘Schiet nou eens op!’ -of zei ik dat hardop?!

#7  ‘Heb je je handschoenen niet aangedaan?’

#8  ‘Ahh, zijn tweede werkje…’

#9 ‘Shit, ik voel tranen opkomen!’

#10 ‘Zitten je schoenen nou aan de verkeerde voet?’

Ben ik de enige met dit soort gedachten? Herken je de gedachten? Welke gedachten schieten er bij jou wel eens door je hoofd?

Laat het me weten bij de reacties!

Ik zou het leuk vinden als je deze post zou willen delen. Voor jou een kleine moeite en mij doe je er een groot plezier mee.

Dank je wel voor het lezen en tot de volgende keer!

Vorige blog Volgende blog

Misschien vind je deze blogs ook leuk

Plaats jij als eerste een reactie?

Laat een reactie achter

CommentLuv badge